Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

SIKER KULCSA - Duális Pályaorientációs Verseny

sk 2021 eredmenyek
A Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg idén immár 11. alkalommal rendezte meg Siker Kulcsa elnevezésű pályaorientációs versenyét. Az idei versenyt az online térben rendeztük, mely a szervezők és a csapatok számára is új kihívást jelentett. A középiskolás diákoknak a megoldások kidolgozása során szükségük volt kreativitásukra, lényeglátásukra, folyamatszemléletükre, jó kommunikációs készségükre és bátorságukra is.

A verseny során a csapatok 6 fordulóban mérettették meg magukat.

Pénzügyi kisokos szekció: ebben a fordulóban a csapatok pénzügyi számítási feladatokat oldottak meg az online térben.
Üzleti szimuláció szekció: ebben a fordulóban a csapatok logisztikai folyamatokhoz kapcsolódó üzleti döntéseket hoztak.
Innováció szekció: ebben a fordulóban a csapatok az innováció fejlődéstörténetéhez kapcsolódó tesztkérdésekre válaszoltak.
Zöld szemlélet szekció: ebben a fordulóban a csapatok megcsillogtatták tudásukat a fenntarthatósággal és a környezettudatos magatartással kapcsolatosan szóbeli érvelés formájában.
Digitalizáció szekció: ebben a fordulóban a csapatok matematikai és logikai tesztfeladatokat oldottak meg.
Duális képzés szekció: az utolsó fordulóban a csapatok kérdőív kitöltésével bizonyíthatták, hogy mennyire jártasak a duális képzés területén.

A feladatsorokat az egyetem oktatói állították össze. A verseny során a Kar hallgatóival együt zsűrizték a csapatok megoldásait. A döntőben 6 db 3 fős, 10., 11., és 12., évfolyamos középiskolásokból álló csapat vett részt, akik Veszprém és Zalaegerszeg városokból érkeztek. A versenyzők és felkészítő tanáraik értékes tárgynyereményekkel gazdagodtak. A vetélkedő összdíjazása elérte az 700 000 Ft-ot. A díjakat az intézmény az EFOP 3.5.1-16-2017-00016 azonosító számú „Innovatív megoldásokkal a gazdálkodási duális képzések fejlesztésért” című nyertes projektjéből finanszírozta.

Eredmények:

1. helyezett: Álomcsapat
2. helyezett: Marketing angyalai
3. helyezett: Vének tanácsa
4. helyezett: KözgazdÁSZOK
5. helyezett: A költés istennői
6. helyezett: Pindúr Pandúrok

Gratulálunk a helyezést elért csapatoknak!

 verseny  alomcsapat

 

A VERSENYRŐL

A VERSENY MENETE, JELENTKEZÉS