Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

edZEK24 órás kihívás

 


edzek24_plakat_copy_copy_copy_copy.jpgDecember 7-én és 8-án  (szerda, csütörtök) 16 órai kezdettel 24 órás futópados futást szervez a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ és a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesülete „edZEK 24 órás kihívás” címmel a Cutler Fitness zalaegerszegi edzőtermében. 

Mi az edZEK24 órás kihívás?

Egy nagykorúvá vált Guinness rekord ünneplése

Bérces Edit Pro Urbe Zalaegerszeg díjas ultrafutó világ-és Európa-bajnok, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ docense 18 éve döntötte meg a női 24 órás futópados futás és a 100 mérföldes futás világcsúcsát.

Ezek a fantasztikus eredmények egyben máig élő Guinness- rekordok!

A résztvevő sportklubok, iskolák és vállalatok képviselői a Cutler Fitness Zalaegerszeg futópadjain kapnak lehetőséget egy kis futásra, bemutatkozásra, megpróbálva tartani a világcsúcshoz szükséges, óránkénti 10 kilométeres tempót.

Nappalra 30-30 perces időtartamokra, éjszakára viszont 23 és reggel 7 óra között akár 3 vagy több órás idősávokra keresünk megbízható futókat, akik örömüket lelik a kb. 10 kilométeres sebességű,  futópados futásban. 

IDŐPONT: 2022. december 7. 16:00-tól december 8. 16:00-ig

Kapunyitás: 2022. december 7. 15:30 

HELYSZÍN: Cutler Fitness Zalaegerszeg
8900, Zalaegerszeg, Landorhegyi út 25/A, Bejárat a Kispest utca felől

 

A Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület már elkészítette az online jelentkezési felületet, melyen lehetséges a futásra történő regisztráció.

REGISZTRÁCIÓ A FUTÁSRA IDE KATTINTVA

Jótékony cél

A Magyar Vöröskereszt által fenntartott, zalaegerszegi Családok Átmeneti Otthona számára gyűjtünk adományt tartós élelmiszer formájában a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesületének égisze alatt. Élelmiszert a futás helyszínen lesz lehetőség leadni. 

Rendezvényünkkel igyekszünk felhívni a figyelmet az egészséges, mozgásban gazdag életmód fontosságára.

Tekintettel a rendezvény 24 órás jellegére, mindenki találhat fél órát a részvételre, ha Zalaegerszegen tartózkodik. Ha mégis vidéken vagy külföldön járna valaki az érintett időben, akkor virtuálisan is lefuthatja a vállalt időtartamot, illetve távot.

 

Adakozni futás nélkül is lesz lehetőség, főleg tartós élelmiszer felajánlásával vagy a Magyar Vöröskereszt által Zalaegerszegen fenntartott Családok Átmeneti Otthona lakóinak megsegítésére az alábbi számlaszámra történő utalással.

Kedvezményezett: Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete

Adományszámla: K&H Bank Nyrt.10404900-49011599-00000000

Közlemény: edZEK24 órás kihívás 

 

Motiváció

A rendezvény aprópóját óraadó kollégánk fogalmazta meg, amikor rádöbbent, hogy idén nagykorúvá váltak dr. Bérces Edit főiskolai docens 2004-ben felállított, ma is érvényes, 100 mérföldes és 24 órás Guinness-csúcsai. Ezért 24 órás a kihívás.

A csúcsdöntő futás részletei, itt láthatóak óránkénti lebontásban is. 


Szeretettek várunk minden futni és sportolni szerető érdeklődőt!

 

További információ: 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.