Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Szakmai látogatáson jártak hallgatóink a Göcseji Tudásközpontban

Szakmai látogatáson jártak hallgatóink a Göcseji Tudásközpontban

 

Zalaegerszeg belvárosának szívében található a közel egy éve működő Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac. Pénteken, a hagyományos piaci forgatagban, dr. Szili-Fodor Dóra projekt koordinátor szervezésében hallgatóink a „Helyi gazdaságfejlesztés” tantárgy keretében ismerkedtek a központ működésével.

 

IMG_2179.JPG

 

A ház szakmai vezetője, Nikitscher Bernadette kalauzolta Kampuszunk kis csapatát és mutatta be a Göcseji Tudásközpont helyi termelőket segítő kezdeményezéseit és programjait.

- A Vásárcsarnok szomszédságában azért jött létre ez a ház, hogy segítse a helyi termelők és kézművesek piacra jutását, átörökítse a hagyományos göcseji kézművesség tudásanyagát a mai korbaés segítse a kézművesség iránt érdeklődőket a szükséges ismeretek megszerzésében - mondta Nikitscher Bernadette.

Hallgatóink körbejárták a Göcseji motívumokkal díszített termeket és megtekintették a "Ne dobd ki! Alkoss újat!" kiállítást, mely a fenntarthatóság jegyében újrahasznosított anyagokból, gyermekek és felnőttek által készített alkotásokat mutat be a látogatóknak.

 

IMG_2218.JPG