Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Tudományos Diákkör (TDK)2020 11 23 Pannon Egyetem TDKA TDK a tehetséggondozás színtere a magyar felsőoktatásban
, amely már több, mint fél évszázados múltra tekint vissza. Sehol a világon ilyen jellegű kezdeményezés nincs. A TDK ezért egyfajta HUNGARIKUM. A TDK-s hallgatóink az ország különböző egyetemein, főiskoláin tudományos konferenciákon mutathatják be kutatási eredményeiket, versenghetnek egymással. A munkaerő-piacon mindig nagyobb eséllyel pályáznak azok a hallgatók, akik tanulmányaik alatt TDK-n vettek részt, mert a munkaadók szemében értéket jelent a tudományos érdeklődéssel párosuló önként vállalt plusz munka. Karunk - hallgatói létszámához viszonyítva - rendre jelentős sikert ér el egyetemi szinten a díjnyertes dolgozatok számát illetően.

Várjuk azokat a hallgatókat, akik az átlagnál többet szeretnének tudni, akik nem elégszenek meg a tanórákon szerzett ismeretekkel, hanem még több újra, több tudásra, szakértelemre vágynak, és vállalják a tudományos konferenciákon való szereplést.


Kérjük, keressenek bennünket, a TDT elnököt és titkárt, valamint oktatóikat. Mi, oktatók igyekszünk minden segítséget megadni a TDK keretében. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a mielőbb elkezdett TDK-munka meghozza gyümölcsét, ezért igyekszünk már az elsőéves hallgatókat is bevonni a tudományos kutatásba.

Azt érzékeljük, hogy a TDK révén nagyon sokat javul a hallgatók szóbeli kifejezőkészsége, kiváló prezentációkat, a záróvizsgákon ragyogóan teljesítenek. A TDK jól kamatozik a mesterképzésben, a munkahely választásnál, „jól mutat a szakmai önéletrajzban”. Több TDK-s hallgatónknak – tudományos kutatásuk visszhangja révén – az egyetemi évek alatt már munkahelyet kínáltak. A TDK többletpontot jelent a szakirány-választásnál, a Köztársasági Ösztöndíjnál. A TDK révén sok-sok élménnyel gazdagodhatnak.


PANNON EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR ZALAEGERSZEG

KARI TDT ELNÖK

Dr. habil Katits Etelka Éva PhD

tudományos dékánhelyettes, tudományos munkatárs
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

                

 

KARI TDT TITKÁR

Pálfy Angelika

nyelvtanár (D épület 2. em. 212.)
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Országos Tudományos Diákköri Konferencia - OTDK

Letölthető dolgozat formai sablon javaslatokkal

 


2022. évi őszi Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia

itdk_2022_11_23_program_page-0001.jpgA Pannon Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa, a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Tudományos Diákköri Tanácsa Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát rendez.

IDŐPONT:  2022. november 23. 13:00

HELYSZÍN: Innovációs és Tudásközpont, F épület

 

ITDK PROGRAMTERV (PDF)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ITDK - Aktuális kérdéseket vizsgáltak hallgatóink

Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát (ITDK) rendeztünk szerda délután a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. Az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadójában tartott esemény megnyitóján dr. Palányi Ildikó, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja elmondta, hogy Zalaegerszegen több évtizedes múlttal rendelkezik a Tudományos Diákköri tevékenység. A Kampusz kis hallgatói létszámának ellenére az elmúlt években számos sikert értünk el a hallgatói tudományos munka területén. Megnyitó beszédében dr. Németh István főigazgató kiemelte, hogy a hallgatók érdekes és aktuális kutatásokat hoztak a versenyre. Ezeken a területeken a következő években szükség lesz felkészült és a tudásukat jól használó szakemberekre.


IMG_6132.jpg

 

Az Intézményi TDK keretében 10 hallgató számolt be kutatási eredményeiről prezentáció formájában egy szakmai zsűri előtt. A hallgatók két szekcióra, az "Ágazati gazdaságtan" és a "Bankügyek, pénzügyek, kontrolling" szekciókra osztva mutatták be kutatásaikat. Az előadások között olyan érdekes és időszerű témák is szerepeltek, mint a négynapos munkahét lehetősége, az elektromos autók kérdésköre, az átigazolási összegek alakulása a futballban és a munkavállalók motivációja. Hallgatóink továbbá olyan témákat is kifejtettek, mint a sportfogadás, a számvitel digitalizációja, a részvénypiacokon tapasztalható nyájhatás vagy a koronavírus hatása a kisbefektetőkre. A zsűri a beadott dolgozat és a szóbeli előadások alapján döntötte el, mely hallgatók vehetnek részt az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Az eredményhirdetésen kiderült, hogy mind a 10 résztvevő hallgatónk jogosultságot szerzett a 2023-as OTDK Közgazdasági Szekciójában való részvételre. 

ITDK EREDMÉNYEK 

Gratulálunk hallgatóinknak az elért eredményekhez és oktató kollégáinknak a felkészítéshez! 


 

tdk_kommunikacios_keszsegek_fejlesztes_plakat_2023_03_13_mod_psd.pngKommunikációs, prezentációs készségek fejlesztése tréning 
 

Időpont: 2023. március 13. 08:30-13:30

Helyszín: Infocentrum, tetőtér, Kisterem

Előadó: Fehér Piroska, life coach, tréner
 
Várjuk a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg hallgatóinak jelentkezését.
A létszám limitált. Előnyt élveznek OTDK-ra bejutott hallgatóink.
 
Szeretettel várjuk az érdeklődő hallgatókat! 
 
 
A program a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg által elnyert a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott ” Pannon Egyetem Zalaegerszegi egyetemi Központ Gazdálkodási Kar TDK tevékenység fejlesztése” című projekthez (NTP-HHTDK-22-0049) kapcsolódóan valósult meg.