Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Könyvtári látogatóterek

 

olvasószolgálati pultok (kölcsönzés és tájékoztatás)

OLVASÓSZOLGÁLATI FOGADÓTÉR (kölcsönzés és tájékoztatás)

Az olvasószolgálati pultnál intézhető a regisztráció (látogatói beléptetés), a kölcsönzési ügyek, valamint itt történik a felhasználók tájékoztatása, a regprográfiai igények bejelentése és a térítéses szolgáltatások számlázása. Térítésmentes, de limitált mennyiségű másolatszolgáltatást biztosítunk a Pannon Egyetemmel jogviszonyban állók számára a könyvtár dokumentumaiból, a vonatkozó szerzői jogi előírások betartása mellett. (Alapterület: 20 nm)

webkabinet

WEBKABINET

A korábbi számítógépes terem jelenleg átalakítás alatt áll. Az új funkciók és berendezés kialakításáig szíves türelmüket kérjük! (Alapterület: 43 nm)

kölcsönzőtér 

KÖLCSÖNZŐTÉR

A szabadpolcos könyvállomány az olvasószolgálattól balra 10 db, egyenként 4 méter hosszú polctesten van elhelyezve, az összes tárolókapacitás 456 folyóméter. Az akadálymentes hozzáférés érdekében a legfelső és legalsó polcokat nem töltjük fel. A Jegyzetgyűjtemény kiemelt elhelyezésű, a könyvtár bejáratához legközelebb található.
A kölcsönzőtér dokumentumait helyben díjmentesen olvashatják a látogatók, kölcsönzésükhöz beiratkozás szükséges. (Alapterület: 145 nm)

társalgó- és kutatótér

TÁRSALGÓ ÉS KUTATÓTÉR (korábban: folyóirat-olvasó)

A társalgó és kutatótér a szabadpolcos könyvkiválasztó térből nyílik. Itt találhatók a korábbi évekből megőrzött és kurrens folyóiratok, valamint a könyvtári társasjáték kínálat egy része. A sarokkanapé kényelmes pihenő- és társalgóhelyet biztosít. A teremben 4 db kutató számítógép található azok számára, akik csendesebb helyen, elmélyülten szeretnének online szakirodalmat keresni és olvasni. Két kutatógép dupla monitorral van felszerelve, hogy többablakos feladatokat is komfortosan lehessen végezni. (Alapterület: 46 nm)

  • Kutatóhelyek (négy darab): a munkaállomások használatához igény esetén IT-mentorálást, alkalmazás-támogatást biztosítunk. Két kutatóhely dupla monitorral van felszerelve - ezek a többablakos feladatok végzéséhez nyújtanak kényelmes megoldást. A számítógépekről központi nyomtatószolgáltatás vehető igénybe monokróm kivitelben A3 méretig ingyenesen a Pannon Egyetem könyvtárunkba beiratkozott polgárainak. A kutatóhelyek használatához beiratkozás vagy napijegy váltása szükséges, kivéve az online katalógusunk használatát, mely bármely látogatónak díjtalanul biztosított.
  • Dedikált munkaállomás (egy darab): NAVA-pontként valamint Dolgozat Repozitórium digitális formátumú szakdolgozatainak betekintésére, kutatására fenntartott, védett informatikai környezetet biztosító terminálként szolgál. A dedikált munkaállomás könyvtári használata beiratkozáshoz, vagy látogatói napijegy váltásához kötött.

olvasó- és előadóterem 

OLVASÓTEREM

Az olvasóterem a szabapolcos könyvkiválasztó tér végéről közelíthető meg. Itt találhatók a nem kölcsönözhető kézikönyvek: enciklopédiák, lexikonok, adat- és címtárak, atlaszok. A 26 olvasóasztal mellett 54 ülőhely áll csoportfoglalkozások rendelkezésére. A terem prezentációs technikával felszerelt, előadások és egyéb rendezvények tartására alkalmas. Az előadói PC-t a foglalkozásokon kívüli időszakokban olvasóink is használhatják. (Alapterület: 77 nm)

 
könyvtári ruhatár

RUHATÁR

A könyvtár bejárati közlekedőjében található, használata a látogatók számára biztosított. Önkiszolgáló, zárható rekeszekben kell elhelyezni a kabátokat, esernyőket, táskákat stb., melyek az olvasóterekbe nem vihetők be. (Alapterület: 28 nm)

kamerás felügyeletA nyilvános forgalmú könyvtári terekben kamerás felügyeletet alkalmazunk. Folyamatos képrögzítést nem végzünk. Adatkezelési tájékoztató a Dokumentumtárban található.