Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ
  • Elhelyezés: az olvasószolgálat közelében, a támogatott kutatóhelyek mellett
  • Kölcsönzési idő: 20 nyitvatartási nap (~28 naptári nap)
  • Hosszabbíthatóság: 3 alkalom (ha a kölcsönzött dokumentumot más olvasó nem jegyezte elő)
  • Késedelmi díj: 30 Ft kölcsönzési naponként

PE ZEK Könyvtára - JegyzetgyűjteményA könyvtárban különgyűjteményként kezeljük a ZEK-en folyó képzések tanirodalmait (tankönyveket, jegyzeteket, példatárakat, munkafüzeteket stb.). Az, hogy a legtöbb jegyzet egy helyen, kiemelten található meg a könyvtárban, megkönnyíti az épp kölcsönözhető jegyzetállomány gyors áttekintését.  A különgyűjtemény egységeinek kötésgerincén zöld színű körben "J" megkülönböztető jelzés látható. A dokumentumok önálló raktári szakrendben vannak elhelyezve.
Az aktuális - az oktatás során jelenleg használt - és a gyűjteményben meglévő jegyzetek a könyvtár online katalógusában kereshetők. Egyes esetekben a Jegyzetgyűjteményen kívül a kölcsönzőtéri Törzsgyűjteményben is találhatók olyan dokumentumok, melyek elsődlegesen a tanulmányi felkészülést szolgálják - főleg a szakirányok kevesebbet használt irodalmai tartoznak ide. A jegyzetek pontos visszakereséséhez a szerzőn és címen kívül fontos a kiadási év ismerete is, mivel ugyanazon a címen több kiadás látott napvilágot aktualizált tartalommal és lényeges, hogy melyikből kell felkészülni a vizsgákra.
Sajnos egyes tanirodalmakat nehéz beszerezni - például, ha valamely régebbi kiadású és/vagy kisebb példányszámban megjelenő műről van szó, ami a könyvkereskedelemben vagy az antikvár forgalomban nagyon nehezen érhető el. Ezeket könyvtárközi kölcsönzéssel tesszük hozzáférhetővé.

 

MeRSZ - egy jó alternatíva a tanuláshoz...

Legyen MeRSZed használni az értékes online könyvgyűjteményt tanuláshoz, kutatáshoz, TDK-dolgozat vagy szakdolgozat készítéséhez...

A képzésekhez kapcsolódó szakirodalmak egy része megtalálható az Akadémiai Kiadó MeRSZ (Magyar Elektronikus Referenciaművek Szolgáltatás) online szolgáltatásában, melyet a Pannon Egyetem hallgatói is elérhetnek az intézményi előfizetés révén. Az IP-alapú azonosítás mellett nemcsak az egyetem számítógépeiről érhető el, hanem Shibboleth-autentikáció révén a https://shibboleth.mersz.org felületen az intézményhez kapcsolódó eduID azonosítást követően bármilyen eszközön és bármilyen külső helyszínen használható. Az e-könyvcsomag kereshető, igény szerint másolható, kutatáshoz, tanuláshoz, információszerzéshez használható. 2022 februárjában már 753 magyar nyelvű kézikönyvet, szakkönyvet, felsőoktatási tankönyvet tartalmaz teljes szöveggel, kereshető, jegyzetelhető, hivatkozható formában, különböző tudományterületekről, köztük a gazdaságtudományok köréből. A MERSZ minden eszközön és környezetben reszponzív, egységes megjelenést nyújt külön applikáció letöltése nélkül. Érdemes az intézményi hozzáférés alatt egyénileg is regisztrálni, így több tanulási, kényelmi funkció használható - pl. saját könyvespolc és jegyzetek megőrződése. Kiemelt funkciók: egyszerű és összetett keresési lehetőségek; kategóriaválasztás; könyvjelzők, egyéni jegyzetek elhelyezése; dokumentumrészek másolása vagy nyomtatása (akár a jegyzetekkel együtt!); kereszthivatkozások kezelése; hivatkozások létrehozása (pontos bibliográfiai leírás két formátumban - Harvard vagy Chicago); egyénileg testre szabható nézetbeállítások.

  Ízelítő a MeRSZ kínálatából

kepzes gazdasagi

 

Gazdasági képzések hallgatói számára

kepzes muszaki

 

Műszaki képzések hallgatói számára

Bauer András, Berács József, Kenesei Zsófia: Marketing alapismeretek
Bauer András, Mitev Ariel Zoltán: Eladásmenedzsment
Beke Jenő: Nemzetközi számvitel
Braun Róbert: Vállalati társadalmi felelősségvállalás
Bugár Gyöngyi: Piaci és hitelkockázat-menedzsment
Demeter Krisztina (szerk.): Termelés, szolgáltatás, logisztika
Hofmeister Ágnes: A fogyasztói magatartás alapjai
Kotler, Philip - Keller, Kevin L.: Marketingmenedzsment
Samuelson, Paul A. - Nordhaus, William: Közgazdaságtan
Rekettye Gábor, Törőcsik Mária, Hetesi Erzsébet (szerk.): Bevezetés a marketingbe

... további címek a következő kategóriákból:

gazdaság; közgazdaságtan; logisztika; menedzsment; pénzügy és számvitel

Ászity Sándor, Dömötör Ferenc: Ipar 4.0
Bicsák György: Mérnöki számítások
Csizmadia Zoltán, Rechnitzer János (szerk.): Az önvezető járművek világa
Elek Kálmán: Jelfeldolgozás mechatronikai mérnököknek
Gáspár Péter, Németh Balázs, Bokor József: Járműirányítás
Grőb Péter: Műszaki ábrázolás feladatgyűjtemény
Gyenese Károly: Mikroszámítógépek a járműtechnikában
Halász Gábor: Jelfeldolgozás
Mészáros István (szerk.): Anyagismeret
Simon Vilmos: Hajtástechnika

... további címek a következő kategóriákból:

matematika; műszaki tudományok; fizika

BME Gépészkari tankönyvek; BME Közlekedés- és járműirányítás tankönyvek

 

 

Külföldi szakirodalmi forrásokra van szükséged?

Egy egyszerű Google-keresés is segíthet, de van tudományosabb szintje (próbáld a Google Tudóst). Amennyiben komolyabb témakutatást végzel, figyelmedbe ajánljuk az egyetem teljes szakirodalmi adatbázis-előfizetési palettáját.

Ne feledd: a könyvtár munkatársai szívesen segítenek!