Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

 

olvasószolgálati pultok (kölcsönzés és tájékoztatás)

OLVASÓSZOLGÁLATI FOGADÓTÉR (kölcsönzés és tájékoztatás)

Az olvasószolgálati pultnál intézhető a regisztráció (látogatói beléptetés), a kölcsönzési ügyek, valamint itt történik a felhasználók tájékoztatása, a regprográfiai igények bejelentése és a térítéses szolgáltatások számlázása is. Közelében két olvasói katalógus számítógép található, ezek látják el a NAVA-pont terminál, valamint a Dolgozat terminál funkciókat is. A katalógus számítógépeket a látogatók is díjmentsen használhatják kereséshez. Térítéses nyomtatási szolgáltatást is biztosítunk. (Alapterület: 20 nm)

kutatóhelyek 

KUTATÓHELYEK (kiemelt olvasószolgálati támogatással)

Az olvasószolgálat mellett két kutatói munkaállomás vehető igénybe, ezekhez munkatársaink közvetlen, akár folyamatos IT-mentorálást, alkalmazás-támogatást biztosítanak. A számítógépekhez A4-es lapolvasó kapcsolódik, ezeken önkiszolgáló digitalizálás biztosított. A számítógépekről központi nyomtatószolgáltatás vehető igénybe A3 méretig. A kutatóhelyek használatához beiratkozás vagy napijegy váltása szükséges (kivéve a nyomtatási funkciót - ezt bármely látogatónak biztosítjuk a nyomattérítési díj ellenében). (Alapterület: 15 nm)

dedikált munkaállomások

DEDIKÁLT MUNKAÁLLOMÁSOK

Az olvasószolgálat közelében két dedikált munkaállomás található, bármely látogató ingyenesen használhatja könyvtári katalógusok lekérdezésére. A számítógépek NAVA-pont munkaállomásként, valamint a PEREPO Dolgozat Repozitórium digitális formátumú szakdolgozatainak betekintésére, kutatására fenntartott, védett informatikai környezetet biztosító munkaállomásként is szolgálnak.

webkabinet

WEBKABINET

Az olvasószolgálattól jobbra nyílik a webkabinet, melyben 8 darab számítógépes munkaállomás található - ebből 7 felhasználói, egy pedig előadói PC - foglalkozásokon kívül ez utóbbit is használhatják olvasóink. A kabinet tanórákat is befogad, ezért előadói asztallal és táblákkal van felszerelve. A kabinet használatához beiratkozás vagy napijegy váltása szükséges - kivéve a kabinetbe helyezett foglalkozás résztvevőit. (Alapterület: 43 nm)

kölcsönzőtér 

KÖLCSÖNZŐTÉR

A szabadpolcos könyvállomány az olvasószolgálattól balra 10 db, egyenként 4 méter hosszú polctesten van elhelyezve, az összes tárolókapacitás 456 folyóméter. Az akadálymentes hozzáférés érdekében a legfelső és legalsó polcokat nem töltjük fel. A polcsort a friss folyóiratok tárolója és néhány ülőhely töri meg. A Jegyzetgyűjtemény kiemelt elhelyezésű, a könyvtár bejáratához legközelebb található.
A kölcsönzőtér dokumentumait helyben díjmentesen olvashatják a látogatók, kölcsönzésükhöz beiratkozás szükséges. (Alapterület: 145 nm)

társalgó- és kutatótér

TÁRSALGÓ ÉS KUTATÓTÉR (korábban: folyóirat-olvasó)

A társalgó és kutatótér a szabadpolcos könyvkiválasztó térből nyílik. Itt találhatók a korábbi évekből megőrzött folyóiratok (a friss kiadványok kínálótálcás polcokon vannak elhelyezve a terem benyílójával szemközti szabadpolcos kölcsönzőtérben). A sarokkanapé kényelmes pihenő- és társalgóhelyet biztosít. A teremben 4 db kutató számítógép található azok számára, akik csendesebb helyen, elmélyülten szeretnének online szakirodalmat keresni és olvasni. Két kutatógép dupla monitorral van felszerelve, hogy többablakos feladatokat is komfortosan lehessen végezni. A folyóiratokat helyben díjmentesen olvashatják a látogatók, kölcsönzésükhöz beiratkozás szükséges. (Alapterület: 46 nm)

olvasó- és előadóterem 

OLVASÓTEREM

Az olvasóterem a szabapolcos könyvkiválasztó tér végéről közelíthető meg. Itt találhatók a nem kölcsönözhető kézikönyvek: enciklopédiák, lexikonok, adat- és címtárak, atlaszok. A 26 olvasóasztal mellett 54 ülőhely áll csoportfoglalkozások rendelkezésére. A terem prezentációs technikával felszerelt, előadások és egyéb rendezvények tartására alkalmas. Az előadói PC-t a foglalkozásokon kívüli időszakokban olvasóink is használhatják. (Alapterület: 77 nm)

 
könyvtári ruhatár

RUHATÁR (könyvbedobó ládával)

A könyvtár bejárati közlekedőjében található, használata a látogatók számára biztosított. Önkiszolgáló, zárható rekeszekben kell elhelyezni a kabátokat, esernyőket, táskákat stb., melyek az olvasóterekbe nem vihetők be. A ruhatárban a könyvtár ajtaja mellett könyvbedobó láda található, melybe a nyitvatartási időn kívül visszahozott könyveket lehet elhelyezni. Be nem dobható, túlméretes könyvek esetén a dokumentumokat valamelyik ruhatári szekrénybe célszerű helyezni, a szekrényt bezárni és kulcsát bedobni a ládába. (Alapterület: 28 nm)

kamerás felügyeletA nyilvános forgalmú könyvtári terekben kamerás felügyeletet alkalmazunk. Folyamatos képrögzítést nem végzünk. Adatkezelési tájékoztató a Dokumentumtárban található.