Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

A könyvtárban a technikai eszközöket a látogatók vagy a beiratkozott tagok a Könyvtárhasználati Rend vonatkozó előírásainak megfelelően, önállóan használhatják. A használat alapfeltétele, hogy az adott eszköz rendeltetésével és kezelésével a felhasználó tisztában legyen annak érdekében, hogy balesetmentesen és a működőképességet megóvva tudja használni. Az eszközök használatához az olvasószolgálati munkatársak igény szerint segítséget nyújtanak. A látogatóterekben saját infokommunikációs eszközök is használhatók, melyekhez energiaellátást (töltési lehetőséget) és nyílt WiFi kapcsolatot biztosítunk.

 

 

zold foldHA NEM HASZNÁLOD, KAPCSOLD KI!
Kérjük, hogy az eszközöket használat után kapcsold ki - ezzel energiát takarítunk meg.

KEVESEBB HULLADÉKOT!
Fontold meg, hogy mit nyomtatsz ki... Nyomtatáskor, fénymásoláskor lehetőleg a kétoldalas beállítást válaszd - a papírtakarékosság a fák papírgyártási célú felhasználását csökkenti.

prestigio keszletE-BOOK OLVASÓ ESZKÖZ (PRESTIGIO PER3162BN E-BOOK READER) - KÖLCSÖNÖZHETŐ! Kölcsönzési időtartam: 20 nyitvatartási nap (3x hosszabbítható). Késedelmi díj: 30 Ft nyitvatartási naponta

E-könyv olvasó eszköz, integrált szürkeárnyalatos, 6"-os (15,3 cm-es képátlójú), 800x600 képpont felbontású, tükröződésmentes 16-level E-Ink képernyővel. A könyvolvasás élményét nyújtja anélkül, hogy fárasztaná a szemet, mivel külső megvilágítást igényel. Támogatott formátumai szövegállomány esetén TXT, PDF, EPUB, FB2, HTML, hangállománynál MP3, WMA, AAC, WAV, OGG, FLAC, képállománynál JPEG, BMP. Az eszköz mágneses zárófüllel ellátott, kényelmes, puha bőrtokban van elhelyezve, amit erős rögzítők tartanak stabilan. Beépített akkumulátora Li-Ion 1400 mAh, teljes feltöltés után olvasó módban akár 6000 oldal betöltésig, audio lejátszó módban akár 23 óráig működik. Súlya 20 dkg. Beépített memóriája 32 MB, de 32 GB-ig tud microSD kártyát kezelni. Használaton kívül automatikusan kikapcsolódik. Csatlakozói: fejhallgató csatlakozó 1 db 3,5 mm minijack, valamint MicroUSB csatlakozó számítógépes kapcsolathoz, továbbá microSD kártyafoglalat. Mellékelt kiegészítők (kartondobozban): fülhallgató 3,5 minijack dugóval; töltő és adatátviteli csatlakozó kábel (microUSB és USB végű kivitel); rövid útmutató füzet több nyelven (köztük magyarul); bőrtok mágneses zárófüllel. (A használati útmutató letölthető.)

masologep sharp mx3570 nMULTIFUNKCIÓS MÁSOLÓ, NYOMTATÓ, SZKENNER (SHARP MX3570-N)

Önkiszolgáló használat lehetséges! Első használat alkalmával kérd munkatársaink segítségét. Az eszköz A3 méretig képes nyomtatásra és szkennelésre. Beolvasási és másolási felbontása alapértelmezésben 300x300 dpi, de választható 100, 150, 200, 400 és maximum 600x600 dpi is. Különálló lapokat adagolóval is lehet szkennelni.

A Pannon Egyetem könyvtárba beiratkozott polgárainak az eszközzel térítésmentes, limitált másolási, nyomtatási szolgáltatást biztosítunk (max. A3 méret, szürkeárnyalatos kivitel). A biztosítható nyomatszámról az olvasószolgálat ad felvilágosítást, valamint támogatja a használatot (nyomtatás előtti beállítások, szkennelés az eszközzel stb.).

szamitogep lenovo thinkcentreSZÁMÍTÓGÉP KUTATÁSI CÉLRA (LENOVO ThinkCentre M710t, LG W2243S-PF monitorral)

A könyvtárhasználóknak 6 db érhető el (kettő az olvasószolgálat közelében, négy a társalgó- és kutatótérben). Az eszköz irodai szoftverek, EISZ adatbázisok, oktatásban használt programok használatára szolgál. Tulajdonságok: Intel Core i7-700 (3,6 GHz) processzor, 16 GB DDR4 memória, integrált Intel HD Graphics 630, 256 GB SSD (rendszermeghajtó) + 1 TB HDD háttértár. Egyebek: DVD író; USB- és audio-csatlakozások az előlapon is találhatók. Fogyasztás: 180 W (85%). Az eszközökhöz Fujitsu webkamerát és fejhallgatót biztosítunk. A csatlakoztatott monitor 16:9 (fekvő) tájolású, 22" (55 cm) képátlójú, szükség esetén 4:3-ra átállítható. Működési fogyasztása 40 W.

szamitogep dell precision t1500SZÁMÍTÓGÉP BÖNGÉSZÉSRE (DELL PRECISION T1500, LG W2243S-PF monitorral)

A könyvtárhasználóknak 10 db érhető el (8 db a webkabinetben és 2 db dedikált munkaállomásként). Az eszköz a webkabinetben elsősorban az internet használatára szolgál (böngészés). Tulajdonságok: Intel Core i5-750 processzor (2,66 GHz, négy mag és négy műveleti szál), 256 MB ATI FireMV 2260 grafikai feldolgozó, 4 GB RAM (1066 MHz DDR3). A háttértár 500 GB SATA-II HDD. Optikai meghajtója 16xDVDRW DL, USB- és audio-csatlakozás az előlapon is található. Max. fogyasztás: 350 W. Az eszközökhöz Fujitsu webkamerát és fejhallgatót biztosítunk. A csatlakoztatott monitor 16:9 (fekvő) tájolású, 22" (55 cm) képátlójú, szükség esetén 4:3-ra átállítható. Működési fogyasztása 40 W.

szkenner hp scanjet 5590cSZKENNER (HP SCANJET 5590C)

A könyvtárhasználóknak 3 db érhető el (kettő az olvasószolgálat közelében, egy a társalgó- és kutatótérben). Legfeljebb 2400 dpi optikai felbontású, 48 bit színmélységű síkágyas lapszkenner adagoló feltéttel, főleg iratok beolvasásához (legfeljebb A4-ig, kétoldalas beolvasás is lehetséges). Nagyítás 10% és 2000% között, 1%-os lépésekben lehetséges. Számos adathordozóról képes beolvasni, köztük 35 mm-es diákat és fotónegatívokat (ehhez adaptert az olvasószolgálattól kell kérni). Legnagyobb beolvaható méret a síkágyon: 216 x 279 mm. Maximális fogyasztás: 36 W.

Fontos: a magáncélú másolatkészítéssel és többszörözéssel kapcsolatban az 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról hatályos rendelkezései irányadóak.